Pagina 224 Henk Boele op de turfschuit

Het ventje op de turfschuit in z'n zwembroek is Henk Boele. Hij herkende zichzelf. Henk is de oudere broer van Teun, die jarenlang de Hubo-doe-het-zelf-winkel aan de Kerklaan 3 had. Hun vader had daar, voordat de doe-het-zelf-winkel kwam, een schildersbedrijf en hun moeder een drogisterij.

 

Hij schreef 12 februari 2016, naar aanleiding van een artikel over A. Pols dat ik op de Facebookpagina van Stichting Steenovens Klein Hitland had gezet:

'Nu ik door de foto´s op de site gekeken heb kwam ik het kranten stuk tegen over A. Pols. Dit bracht me weer terug naar mijn jeugd. ''ome'' Janus zoals wij hem noemde was getrouwd met '' tante'' Aaltje, die bij mijn grootmoeder aan de Kerklaan in het huishouden werkte. Ik mocht als kind soms op Hitland gaan logeren. Ome Janus en tante Aaltje woonde in het eerste huis links aan het einde van het Hitlandse laantje. Ik mocht daar op de steenplaats rond lopen en spelen. Bij een van de dingen waar bij ik mocht ''helpen'' was het zogenaamde molmen. Die was het verdelen van de turfmolm en de kleine stukjes die overbleven in het schip dat de turf aanvoerde. Dit mochten de ''plaatser'' hebben voor o.a. de kachel.
Wij zagen er aan het eind niet uit, onder het stof. maar als kers op de taart mochten we dan ons afspoelen in de IJssel.
Toen het boek van Rob Stolk uitkwam, ''De Olifant + de dames Bloot vond ik tot mijn verbazing op blz. 224 een foto van het lossen van een schip waarop ik zelf stond. Het blonde jongetje helemaal links met zijn armen over elkaar. Ik ben later wel wat donkerder geworden maar nu 60 jaar later ben ik weer blond allen nu noemen ze het grijs.'

Maak jouw eigen website met JouwWeb